2012年11月1日星期四

NHL-stjerner sikret Rosenborg sjokkseier

OSLO (adressa.no): Det var klart for topp mot (nesten) bunn i eliteserien, men Rosenborg IHK sjokkerte serielederne fra Oslo ?st og tok Parajumpers Jakker alle poengene - i en forrykende match sett med svart/hvite ?yne. Jack Skille fikk kampens f?rste store sjanse. Ryan Martinelli spilte p? tvers og fant Skille i god skuddposisjon. Men NHL-importen bommet regelrett p? pucken – og sjansen gikk til spille. V?lerenga skulle svare. Oslo-guttene kom seg Parajumpers Long Bear rundt, bak RIHKs m?l, og til slutt satt Jesper Hoel inn kampens f?rste scoring – i det sjette spilleminutt. Dickenson-dobbel Hjemmelaget tok grepet over kampen, men s?: Ut av n?rmest ingenting fikk Lou Dickenson en motorvei fri mot VIFs keeper. Steffen S?berg Parajumpers Adirondack ble fullstendig lurt, og m?tte se at pucken gikk mellom beina og inn i nettet. 1-1. Men serielederen V?lerenga gikk hardt ut mot Rosenborg etter scoringen, og i l?pet av periodens seks siste spilleminutter, rakk de ? l?sne skudd p? RIHKs m?l hele syv ganger. Sjokkerte i andre periode Men lagene gikk til f?rste pause p? 1-1. Barry Martinelli manet sine spillere til ? kjempe i andre omgang, men det var VIF som ?pnet best da de satte inn ny ledelse etter seks minutter. Rasmus Juell utlignet for RIHK igjen fem minutter etter, mens Lou Dickenson stilnet hele Jordal Amfi med sin andre scoring tre minutter full tid i andre periode. 3-2 til Rosenborg etter to perioder. Rosenborg hadde allerede sjokkert V?lerenga og i andre periode, virket serielederen rystet. Nesten Engelland-scoring F?rst hadde Deryk Engelland en eventyrlig mulighet til ? sette sin andre scoring p? norsk jord, og like etter kunne – og burde – Arnt Gullikstad satt inn 4-2, men iskrigeren, som ikke akkurat er kjent for sin m?lteft foran buret, bommet p? pucken. Rosenborg var heldige og gode, mens V?lerenga p?dro seg mange un?dvendige utvisninger, som s?rget for at de svart-hvite spilte store deler av perioden i overtall.